Optuženi jer su  platili vozača da ih vozi u pljačku kuće

BIJELJINA, SREBRENICA - Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini tereti Ranka G. i Jovu G. da su opljačkali kuću u Bratuncu, gdje ih je dovezao M.M., kojem su potom platili za vožnju.

Protiv osumnjičenog dvojca bijeljinsko tužilaštvo podiglo je optužnicu, koju je potvrdio Osnovni sud u Srebrenici.

Terete ih za tešku krađu, odnosno da su se dogovorili da odu u Bratunac, u naselje Moštanica, kako bi obili kuću.

"Jedan od osumnjičenih je pozvao M.M. i dogovorio da ih M.M. za novčanu naknadu svojim vozilom odveze u Bratunac, u naselje Moštanica, radi obavljanja njihovog privatnog posla i po obavljenom poslu vrati u Zvornik", navodi se u optužnici, a potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

Na to je, dodaje se, M.M. pristao, te ih 13. avgusta oko 20 časova dovezao iz Zvornika u Bratunac, gdje su oni izašli iz vozila, a M.M. je otišao do mjesta gdje su s njim postigli dogovor da ih po obavljenom poslu sačeka.

"Oni su došli do kuće, nasilno otvorili vrata na spratu, ušli unutra, te izvršili premetačinu svih prostorija, da bi iz ormara u spavaćoj sobi uzeli 10.000 KM u apoenima od po 100 KM, te 500 evra u apoenima od po 50 evra, kao i zlatni i srebrni nakit", navodi se u optužnici.

Ukrali su, precizirano je, tri zlatna lančića od po pet grama, jednu deblju srebrnu ogrlicu, dvije srebrne debele narukvice, zlatne minđuše na šrafove u obliku zvjezdice, jedan deblji zlatni prsten, te pet pari srebrnih minđuša raznih oblika.

"Nakon krađe su se našli na dogovorenom mjestu sa M.M. i vozilom se vratili do Zvornika, a za izvršenu uslugu prevoza M.M. su naknadno platili", navodi se u optužnici.