Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv četiri državljana Crne Gore kojom se terete za organizovani kriminal i međunarodno krijumčarenje 210 kilograma marihuane iz Crne Gore u BiH.


Optuženi su Radojica Baćović (41), Marko Krtolica (41), Nikola Vemić (36) i Milorad Koprivica (42) svi iz Nikšića, koji se od 7. decembra nalaze u pritvoru.




Adisa Karačić, portparol Tužilaštva BiH, saopštila je da se optuženima na teret stavlja da su kao članovi grupe za organizovani kriminal, sa jasno definisanim ulogama i zadacima, radi ostvarivanja imovinske koristi, vršili prevoz, prodaju, držanje, posredovanje i međunarodni promet marihuane.


– Optuženi Baćović je krajem novembra prošle godine dogovorio, za unaprijed ugovorenu novčanu naknadu, sa njemu poznatim licem iz Nikšića, a po dogovoru sa ostalim optuženima, prebacivanje droge iz Crne Gore u BiH – navodi se u saopštenju.




Optužene je u decembru prošle godine otkrila i uhapsila Granična policija BiH koja ih je zaustavila na lokalnom putu Crkvice (CG) – Korita (BiH) na području opštine Bileća. Droga je otkrivena u “mercedes” karavanu, BH tablica, koji je bio u pratnji druga dva vozila koji su imali ulogu “čistača”. Nakon pretresa u “mercedesu” je otkriveno 210,85 kilograma marihuane. Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.


Izvor: SrpskaCafe