20201209154751_342899.jpg (266 KB)

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Saše Ratkovića i još sedam lica zbog neovlaštene proizvodnje i prometa droga, falsifikovanja isprava i pranja novca.

Osim Saše Ratkovića, optuženi su i Vasilije Stjepić, Dražen Šiniković, Dragan Supić, Tomislav Vidaković, Vladica Rakić, Mitar Blagojević i Miroslav Čalija.

Ratković, Stjepić i Šiniković optuženi su za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašten promet drogama i pranje novca, dok je Supić optužen za neovlašten promet drogama.

Vidaković, Rakić, Blagojević i Čalija, osim za neovlašten promet drogama, optuženi su i za falsifikaovanje isprava, a Čalija za umiješanost i u pranje novca, saopšteno je iz Suda BiH.

U optužnici se, između ostalog, navodi da je lice čiji su inicijali M.M. u periodu od polovine 2020. do kraja 2021. godine na području BiH organizovalo grupu za organizovani kriminal u koju su optuženi kao članovi svjesno i dobrovoljno pristupili.

U saopštenju se navodi da je grupa formirana radi činjenja krivičnih djela s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, a djelovala je na području BiH, Srbije, više država EU, među kojim su Austrija, Hrvatska, Švajcarska, Španija, Holandija, Njemačka, a pojedini članovi i u državama Južne Amerike.