Jaki udari vjetra dostižu maksimum. Specijalizovani sajtovi mjere brzine i preko 90 kilometara na sat za područje grada Banjaluka.


Nezapamćeno nevrijeme pogodilo je noćas Banjaluku, orkanski vjetar je u gradskom području čupao stabla, skidao krovove sa kuća i zgrada i lomio saobraćajne znakove. Pričinjena je velika materijalna šteta.
U banjalučkoj regiji i dalje je na snazi narandžasti meteoalarm zbog vjetrovitog vremena, jakog juga u Krajini, i olujnih udara.
Gradski Odsjek za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice upozorava građane da preduzmu mjere, radi lične i bezbjednosti imovine.U Kneževu i Vlasenici i dalje je na snazi vanredno stanje.
Meteorolozi najavljuju da se nastavlja vjetrovito, toplo i oblačno vrijeme.
Tokom dana se meteorološki uslovi neće bitno mijenjati, biće nadprosječno toplo, a slabljenje vjetra očekujemo tek u poslijepodnevnim časovima.
Vjetar će i tad biti jak, ali će udari slabiti.
U blizini Hemodijaliznog centra Opšte bolnice u Zvorniku od udara jakog vjetra palo je stablo koje oštetilo tri automobila, ali niko nije povrijeđen.
Zbog pada drveta bio je zaustavljen saobraćaj prema zvorničkim naseljima Srpska Varoš, Đurđev Grad, Kula Grad, Snagovo i Šćemlija.
Pripadnici Profesionalne jedinice Zvornik sinoć su uklonili drvo, nakon čega je nastavljeno nesmetano odvijanje saobraćaja, potvrđeno je u ovoj vatrogasnoj jedinici.
U opštinama Novi Grad i Krupa na Uni već četvrti dan ima mnogo problema u snabdijevanju potrošača električnom energijom, a do sada je prijavljeno više od 100 kvarova na niskonaponskoj mreži, čija će sanacija početi tek nakon otklanjanja kvarova na dalekovodima.
Prema podacima lokalnog centra za obavještavanje, jutros su bez napona dalekovodi Dobrljin, Rudice-Blatna, Rudice-Rujiška-Dubovik, Rašće-Bušević-Osredak, Trgovište-Vitasovci, Trgovište-Radomirovac, Tunjica-Bojišta.U opštini Novi Grad jak vjetar pričinio je štetu na krovovima stambenih objekata.
Iz kabineta načelnika opštine danas je saopšteno da su predstavnici nadležnog odjeljenja juče bili u Rudicama, gdje je vjetar srušio krov sa društvenog doma.
Stanovnici opštine Krupa na Uni od juče imaju problema i u snabdijevanju vodom.
Načelnik ove opštine Mladen Kljajić kaže da štete na krovovima ima u svim mjesnim zajednicama. On je naveo da je vjetar porušio mnogo stabala, ali da su putevi prohodni.
U obje opštine ima potrošača koji četvrti dan nemaju struju.
šNa području opštine Sokolac jutros je bez struje više od 25 sela jer je jak vjetar noćas prouzrokovao mnogo kvarova na elektromreži, rekao je Srni upravnik sokolačke Radne jedinice "Elektrodistribucije" Ljubomir Vasković.
RTRS