U prepunoj pozorišnoj sali Kulturnog centra večeras je održan koncert orkestra Gimnazije „Jovan Dučić“ iz našeg grada.




Dvadeset pet instrumentalista i vokalnih solista, pod dirigentskim vođstvom profesora Pera Bokića, izvodilo je obrade popularnih rok i pop domaćih i inostranih pjesama, koje je oduševljena publika pozdravljala burnim aplauzima.




Koncert je otvorila kompozicija „Čekaj me“, po stihovima ruskog pjesnika Konstantina Simonova, koju je orekstar sa solistom Matijom Tučićem aranžirao za konkurs Pedagoškog zavoda RS, a koja je na ju-tjubu postala svojevrsni hit.


„Večeras je prvi put i uživo izvodimo pred našom publikom. U našoj interpretacija pjesma je veoma lijepa. Mogu da kažem da sav taj publicitet koji je orkestar dobio sa ovom pjesmom mnogo veći nego što smo očekivali“, kazao je Bokić.




On je dodao da je u planu orkestra da naprave i svoju prvu autorsku kompoziciju, kako bi dodatno pospiješli kreativnost kod učenika. Ljubavi i energije za takav poduhvat im ne manjka – poručuje Mili Bovan, koji u orkestru svira klavijature.


„Naš orkestar je jedna grupa ljudi koja sve ovo što radi – radi sa ogromnom ljubavlju i enegrija koja vlada među nama je kakvu rijetko gdje možete sresti“, kaže Bovan.




Četvrti solistički koncert orkestra škole, koji je formiran prije više od tri godine, održan je u okviru 5. Susreta gimnazija Evrope, koji se u našem gradu održavaju do petka, 22. marta.


Dramska sekcija gimnazije u okviru ove manifestacije sutra će od 19 časova u pozorišnoj sali Kulturnog centra izvesti predstavu „Koferi“ iz vlastite produkcije.



Izvor: Radio Trebinje