Oružane snage Srbije do daljeg u najvišem stepenu borbene gotovosti
BEOGRAD - Oružane snage Srbije ostaju do daljeg u najvišem stepenu borbene gotovosti zbog brutalne primjene sile od )predsjednika Vlade samoproglašenog Kosova= Aljbina Kurtija i njegovih snaga prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, odlučeno je danas na sjednici Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije.


Tokom sastanka Savjeta dogovorene su sve neophodne bezbjednosne aktivnosti s ciljem snaženja odbrambenih kapaciteta Srbije, saopšteno je iz Pres službe predsjednika Srbije.

U saopštenju je naglašeno da KFOR/NATO nije obavio svoj posao u skladu sa Rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti UN i Vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović ovlašćen je da održava direktan kontakt sa komandantom KFOR-a, u pokušaju da obezbijedi da KFOR/NATO ispuni svoju funkciju i mandat, u skladu sa relevantnim aktima UN i zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji.

"Srbija će biti čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti svog naroda", naglašava se u saopštenju.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je danas prisustvovao sjednici Savjeta za nacionalnu bezbednost Srbije, poručio je da će država biti čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

"Republika Srbija biće čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti svog naroda", napisao je Vučić na "Instagramu", prenosi Srna.

Na sjeveru Kosova i Metohije juče je takozvana kosovska policija nasilno upala u zgrade opština u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću, upotrijebivši suzavac, dimne i šok bombe protiv Srba koji su pokušali da je spriječe da uđe u opštinske prostorije.