Abdulaj.jpg

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio Gorana Abdulova na kaznu zatvora od 13 godina, jer je na smrt nožem izbo Marka Radovića 7. jula 2018. godine.

Drugostepeni sud je odbio kao neosnovanu žalbu branioca okrivljenog i potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu, objavljeno je na sajtu tog suda.

Prvom prvostepenom presudom Abdulov je takođe osuđen na kaznu zatvora od 13 godina ali je tu presudu usvojivši žalbu odbrane Apelacioni sud ukinuo i naložio da se Abdulovu sudi ponovo.

Abdulov se od hapšenja nalazi u pritvoru. Više javno tužilaštvu u Beogradu predložilo je sudu da Abdulova osudi na najmanje 10 godina zatvora za ubistvo, a odbrana je sa druge strane tvrdila da bi djelo trebalo da se kvalifikuje kao ubistvo na mah, za koje je zaprijećena kazna od jedne do osam godina zatvora. Optuženi Abdulov u svojoj završnoj riječi rekao je da se kaje, piše Telegraf.

Abdulov je, prema pisanju medija, bio travestit, a sa ubijenim mladićem bio je u vezi. Sumnja se da je Marka Radovića (24) ubio ispred njegovog stana u Ševinoj ulici u Zemunu.