Crkva.jpg (1.29 MB)

Episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije osveštao je danas zemlju i krst u naselju Tini, gdje će se graditi novi Hram Svetih ravnoapostolnih Kirila i Metodija.

Episkop Dimitrije obraćajući se okupljenim vjernicima rekao da će biti izgrađen hram koji je svjedok pravoslavne vjere i Crkve i da će služiti za preobražavanje onih koji dolaze u svetinju, kao i same zajednice.

"Samo dok se u njemu čuje riječ Božija, dok se u njemu svjedoči život po toj riječi Božijoj, dok budemo živjeli po Jevanđelju, kao patrijarh Pavle, do tad će on da ima smisao", rekao je vladika Dimitrije.

Crkva 1.jpg (930 KB)

ffffdds.jpg (341 KB)

Crkva 5.jpg (1.16 MB)

Jerej Boris Banduka zahvalio je gradskoj upravi Trebinja, koja je poklonila zemljište na kome će biti izgrađen novi hram u naselju Tini.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić izjavio je da je veoma važno da novi hram okuplja narod da bi se učili pravim vrijednostima, navodeći da je grad i do sada podržavao gradnju hramova sa oko 50 odsto.

"Procjene su da će ovaj hram koštati oko 250.000 KM, a danas smo dogovorili da će grad Trebinje i energetski sektor učestvovati sa 125.000 KM", rekao je Ćurić, te dodao da je veoma važno zajedništvo u izgradnji hrama.

Crkva 6.jpg (1.04 MB)

Mještanin naselja Tini u Trebinju Pero Mišković rekao je da ova mjesna zajednica po broju stanovnika zaslužuje hram, za koji se nada da će uskoro biti izgrađen, a Lazar Ilić je rekao da težnja za hrama postoji 40 godina, da od ranije postoji tradicija nalaganja badnjaka na ovom mjestu, te da će sve to biti upotpunjeno kada bude izgrađen.

Crkva 8.jpg (1021 KB)

U programu povodom osveštana zemljišta i postavljanja krsta za budući hram Kirila i Metodija u naselju Tini nastupio je Crkveni hor Sveti Vasilije Tvrdoški i Ostroški i guslari Vladan Perović i Miloš Narančić.