Zoran-Saraba-FK-leotar-1024x683.jpg

Zoran Šaraba (53) je imenovan za novog šefa stručnog štaba Leotara.

Šaraba je rođen u Trebinju, a fudbalsko ime izgradio je u Vojvodini, za koju je igrao od 1990. do 1998. godine. Nakon toga je nastupao u inostranstvu za klubove iz Grčke, Austrije i Njemačke.

Što se tiče stručnog rada, Šaraba je poznat kao trener koji je postizao odlične rezultate sa omladinskim kategorijama i u razvoju mladih igrača, što je i jedan od strateških prioriteta našeg kluba u budućem periodu.

U novosadskoj Vojvodini je trenirao mnoge igrače koji su kasnije nastupali za evropske klubove i bili reprezentativci (Pankov, Rockov, Milinković-Savić…). Bio je i trener Brodarca sa kojim je osvojio titulu omladinskog šampiona Srbije i plasirao se u Ligu šampiona. U inostranstvu je radio u Al Arabiju (Kuvajt), gdje je osvojio šampionsku titulu. Što se tiče seniorskog fudbala, kao trener je radio u Novom sadu, Rudaru iz Pljevanja i Komu, a posljednji angažman je imao u Kuvajtu.


Šaraba će biti zvanično predstavljen na stadionu „Police“ u četvrtak 27. juna u 18.30 časova na pres konferenciji, a prozivka će biti održana u ponedjeljak, do kada će biti poznat i kompletan sastav stručnog štaba.