Među trojicom muškaraca koje je policija u nedjelju privela zbog napada na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj Rivi je i sin poznatog fudbalskog trenera iz Splita, saznaje "Slobodna Dalmacija".




Kako saznaje ovaj list, zasad neimenovani sin fudbalskog trenera radi kao konobar u kafiću na Rivi te je policiji polazišna tačka za njegovo privođenje bila sumnja da je on pozvao ostale napadače kada su vaterpolisti sjeli na piće. Upravo stoga mu je oduzet mobilni i zatražen nalog za pregled komunikacije na njemu.


Podsjetimo, vaterpolisti Zvezde sjedili su juče u kafiću na Rivi u trenerkama Crvene zvezde, preko kojih su nosili jakne. Prišla im je grupa mladića i zatražila da skinu obilježja srpskog kluba. Potom su ih počeli napadati i udarati.

Dvojica igrača su pobjegla, a golman Alesandro Kralj spasio se od batina skokom u more. Nije htio da izađe do dolaska policije. Građani su mu pomogli, dok su drugi dovikivali kako je "on ipak četnik". Dok se bacao u more, golman Zvezde, inače rođen u Cetinju, vikao je: "Ja sam Crnogorac."


- Da nisam skočio, ubili bi me - kazao je nakon incidenta.