1D7A85FD-DB94-43B3-8C86-F12238AF1F34.jpeg
MUP Republike Srpske otpustio je Dalibora Bošnjakovića, inspektora PU Bijeljina, protiv koga je potvrđena optužnica za primanje mita u iznosu od 10.000 KM.

Kako je saopštio MUP Srpske do otkaza je došlo nakon što je disciplinska komisija Odjeljenja za prvostepeni disciplinski postupak okončala prvostepeni disciplinski postupak protiv policijskog službenika D.B.

"D.B. je izrečena disciplinska mjera prekid radnog odnosa zbog teže povrede radne dužnosti 'Zloupotreba ili prekoračenje ovlašćenja' i 'Ponašanje u službi ili izvan službe koje narušavanja ugled Ministarstva' Pravilnika o disciplinskom postupku“, navodi se u saopštenju MUP-a Srpske.

Inače, Bošnjaković je široj javnosti postap poznat nakon pucnjave ispred noćnog kluba ”Džil” u Bijeljini, kada je ubijen inspektor Nenad Marković. Napadač je tada pokušao da puca i na Bošnjakovića, ali mu se zakovao pištolj...

Podjsetimo protiv Bošnjakovića je u toku postupak po optužnici da je zastrašivao Ž.D., žrtvu iz krivičnog djela koje je istraživao, i od njega tražio 40.000 KM kako bi ga zaštitio od "moćnog čovjeka".

"Bošnjaković je 22. decembra 2021. godine telefonom pozvao Ž.D., koga je poznavao kao oštećenog iz istrage koja je vođena protiv M.N. Nakon što su se sastali Bošnjaković je predstavio Ž.D. da mu "moćan čovjek" M.N. ugrožava život i živote njegove porodice, što je kod njega izazvalo strah", navodi se u optužnici.

Dodaje se da je inspektor potom zahtijevao 40.000 KM kako bi zaštitio Ž.D. i njegovu porodicu.

"Opteženi je 23. decembra primio mito u iznosu od 10.000 KM. Potom je u januaru i februaru 2022. godine u više navrata telefonom, ali i u ličnim kontaktima od oštećenog zahtijevao da mu preda preostali iznos od 30.000 KM", navodi se u optužnici.

Bošnjaković je određeno vrijeme proveo u pritvoru.