Otvara se privremeno Aerodrom Sarajevo

SARAJEVO - Savjet ministara BiH danas je na vanrednoj, telefonskoj sjednici donio Odluku o privremenom otvaranju međunarodnog graničnog prelaza u vazdušnom saobraćaju za promet putnika - Aerodrom Sarajevo, radi povratka državljana Bosne i Hercegovine iz Londona.

"Lista putnika će biti dostavljena nadležnim organima BiH prije polijetanja aviona, a repatrijacija će biti izvršena 9.4.2020. godine međunarodnim avionskim letom London - Sarajevo - Podgorica - Sarajevo - London", saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Putnici, koji će biti iskrcani na Aerodromu Sarajevo, kako se navodi u saopštenju obavezni su pridržavati se svih uputstava i naredbi nadležnih organa Bosne i Hercegovine (graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi) i poštivati ih. U povratku će biti izvršeno prebacivanje državljana SAD-a na relaciji Sarajevo - London.

Savjet ministara BiH donio je i Odluku o privremenom otvaranju međunarodnog graničnog prelaza u vazdušnom saobraćaju za promet putnika - Aerodrom Sarajevo, radi povratka državljana Kraljevine Švedske iz Bosne i Hercegovine.

"Lista putnika će biti dostavljena nadležnim organima BiH prije polijetanja aviona, a repatrijacija će biti izvršena 10. 4. 2020. godine međunarodnim avionskim letom Sarajevo - Geteborg. Putnici, koji će biti iskrcani na međunarodnom aerodromu Geteborg Landveter, obavezni su, do ukrcavanja u avion, pridržavati se svih uputstava i naredbi nadležnih organa Bosne i Hercegovine (graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi) i poštivati ih", stoji u saopštenju Savjeta ministara BiH.