U Trebinju je danas otvoren drugi sajam hercegovačkih proizvoda Herceg fest na kome su svoje proizvode predstavili 24 izlagača Hercegovačke kuće.

Nakon godinu dana pauze, proizvođači autohtonih hercegovačkih proizvoda, predstavili su svoju ponudu. Vino, med, sir, bijeli luk, preparati od ljekovitog bilja - sve izloženo u centru Trebinja.

Drugi po redu Herceg fest organizuje Agrarni fond grada Trebinja, kako bi dodatno predstavio proizvode svojih kooperanata. Ovi proizvodi se inače mogu naći u Hercegovačkoj kući, koja sada već postoji u četiri grada.

Direktor Agrarnog fonda Veselin Dutina rekao je da proizvođači u Hercegovačkoj kući svakim danom imaju neki novi proizvod da ponude, te da je sa početnih 180 artikala broj proizvoda povećan na više od 1.000 artikala.

- Izlagači su su danas prikazali gastronomsku raskoš Hercegovine. Željeli smo da turistima kojih je svaki dan više u Trebinju prikažemo što veći broj naših tradicionalnih proizvoda i sve ono što mogu da kupe u Hercegovačkoj kući - rekao je Dutina.

 

Turistička organizacija Srpske danas je u Trebinju promovisala jedinstven projekat - virtuelno putovanje na deset destinacija u Republici Srpskoj.