IMG_4130_resized_20230624_115629647.JPG (358 KB)

Na zatvorenom olimpijskom bazenu Sportsko-rekreativnog centra „Banje“ danas je svečano otvoren prvi Međunarodni plivački miting „Trebišnjica Kup“ 2023, koji je okupio 431 plivača iz 28 klubova Rusije, Slovačke, Ukrajine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, u organizaciji Kluba vodenih sportova „Leotar“.

U ime organizatora, trener Veljko Piljević zahvalio je svim učesnicima što su svojim učešćem uveličali održavanje prvog međunarodnog plivačkog mitinga.

IMG_4095_resized_20230624_115435960.JPG (200 KB)

„Veliko hvala na ovolikom odzivu. Nadamo se da će ovo biti tradicionalno takmičenje i da će u narednim godinama okupljati još veći broj kvalitetnih plivača. Učinićemo sve da Trebinje, kao i uvijek, bude dobar domaćin i da ćete osjetiti naše gostoprimstvo. Poželio bih svim učesnicima i trenerima da postignu svoje najbolje rezultate, da steknu nove prijatelje i da se svi lijepo družimo. Zahvaljujemo gradskoj upravi, JU 'Bazeni' i Hdireolektranama na Trebišnjici, bez čije pomoći ne bismo mogli organizovati ovako veliko takmičenje“, istakao je Piljević.

IMG_4118_resized_20230624_115542984.JPG (378 KB)

U ime Grada Trebinja i Odjeljenja za omladinu i sport, turnir je svečano otvorio proslavljeni džudista Mitar Mrdić, koji je naveo da Grad Trebinje godinama podržava rad sportskih klubova i sportske manifestacije, u cilju animiranja mladih za uspješno bavljenje sportom.

„Zato danas osjećam zadovoljstvo što se plivačka mladost okupila u ovolikom broju na sportskoj manifestaciji koja predstavlja osnov uspješnog bavljenja sportom i koja na najljepši način promoviše razvoj plivačkog sporta. Dragi spotisti, nadam se da ćete, uz željene rezultate, u Trebinju steći i nova prijateljstva. Uvjeren sam da će Klub vodenih sportova 'Leotar' biti dobar domaćin i da će vam ovo takmičenje ostati u najljepšoj uspomeni“, poručio je Mrdić.

Na osnovu odluke Uprave Kluba vodenih sportova „Leotar“, danas su dodijeljene plakete svima onima koji su važni za formiranje i opstanak kluba – našem tragično preminulom sugrađaninu i izvanrednom plivaču Nemanji Mirdinji, posthumno, potom Borisu Dropcu, predsjedniku Plivačkog saveza Srbije, prvoj olimpijki Grada Trebinja Ivani Ninković, koja je promoter trke te gradonačelniku Trebinja Mirku Ćuriću, a plaketu je u njegovo ime preuzeo Mitar Mrdić.

Dodjela pehara najuspješnijim ekipama planirana je oko 16 časova.