Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović otvorio je na obali rijeke Trebišnjice 17. regatu i Prvo prvenstvo Republike Srpske u kajaku na kojem učestvuje 100 takmičara iz Srbije, Hrvatske i BiH.
Petrović je danas Veslačkom klubu "Trebišnjica" donirao dva nova kajaka.
"Nadamo se da će ova donacija doprinijeti da se još neko opredijeli za bavljenje ovim sportom, koji je izuzetno težak", istakao je Petrović.
On je rekao da će grad i ubuduće podržavati ovaj sport kroz grantove i doniranje opreme.Predsjednik Veslačkog kluba "Trebišnjica" Pero Pantović rekao je da se takmičenja održavaju u svim uzrasnim kategorijama i to u kajaku jednosjedu i dvosjedu, kao i kanuu jednosjedu i dvosjedu.On je objasnio da će se takmičari nadmetati u disciplinama 200 i 500 metara.
Pantović je istakao da su uslovi na Trebišnjici dobri, i da, upravo zato, reprezentativci Srbije dolaze u Trebinje na zimske pripreme.
On je istakao da je turistički i takmičarski značaj ove manifestacije.
Član Veslačkog kluba "Trebišnjica" Ognjen Papović rekao je da se ovim sportom bavi tri godine i istakao da ovakvi susreti puno znače, jer se upoznaju sa kolegama iz drugih klubova i odmjeravaju snage sa njima."Ključno za ovaj sport jeste da imate jaku volju, jer nakon stotinu prevrtanja ponovo morate sjesti u kajak", rekao je Papović.
Damir Ikić iz Bačke Palanke rekao je da je više puta bio u Trebinju na regati.
"Rado se vraćam jer su grad i rijeka prelijepi, kao i ljudi", rekao je Ikić.


Izvor: Srna