"Između sna i jave" naziv je izložbe slika i crteža, akademskog slikara Vladimira Tomića iz Brčkog.
Trebinje -izložba - Foto: RTRS

Postavka obuhvata 10 slika, 27 crteža i oko 200 minijatura u crtežu. Tomićeva djela ljubitelji umjetnosti od sinoć mogu da pogledaju u Galeriji Kulturnog centra u Trebinju.
Inspirisan idejom "haosa" Vladimir Tomić prikazuje svoja određena stanja svijesti i podsvijesti. Metafizički prostor u koji posmatrač ulazi, ističe autor, projektuje se u stvarnost koju konstruiše i percipira kao svoju.
- Sve što znamo, vjerujemo i osjećamo je negdje tu- između sna i jave, podsvjesti i svjiesti, između onoga što je bilo, što mislimo da je bilo ili će tek biti. Taj prostor između sna i jave je siva površina, tako da je sve moguće - navodi autor.
U likovnoj slobodi izraza, Vladimir Tomić traga za najrazličitijim materijalima, koji na prvi pogled nemaju nikakvu vrijednost, a bitan su detalj, smatra, u kreativnom procesu.
- Mislim da su ulje na platnu, akril, već prevaziđeni. Uz uljane boje sve može da se koristi kao medij u slikarstvu- od salame i gipsa do prašine i blata - ističe Tomić.
Male dimenzije crteža i veliki formati slika, zanimljiv su kontrast mladog umjetnika. Efekat fizičkog prostora slike, posebno ga interesuje, kaže, bez obzira na njene dimenzije. Izložba u Trebinju biće otvorena narednih 15 dana.
RTRS