U galeriji kulturnog centra Trebinje večeras je otvorena izložba slika Bojane Stojaković, akademskog slikara iz Doboja pod nazivom “U svom filmu”.


Riječ je o 42 slike nastale u periodu od 2007. do 2019. godine, rađene na papiru kombinovanim tehnikama, a predstavljaju isječke iz serija “Trudnoća”, “Ljubavnici”, “Pripovjedač”, “Bazeni” i “Kalifornikacija”.


Rani radovi se bave sjećanjem na djetinjstvo, naglo prekinuto ratom i u njima Bojana koristi jezik dječijeg crteža.


Majčinstvo je iskustvo koje je promijenilo njena interesovanja i znatno uticalo na sazrijevanje njenog likovnog jezika.


Radovi novijeg datuma objedinjuju sva dosadašnja interesovanja umjetnice i predstavljaju neku vrstu bijega od slika svakodnevnice.


Bojanini pejzaži su utočište ne samo za nju već i za posmatrača kome umjetnica obezbjeđuje kutak sigurnosti i osjećaj spokoja.


Bojana Stojaković je 2002. godine diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju u klasi profesora Marka Musovića, a 2009. godine magistrirala je na Akademiji umjetnosti u Banja Luci u klasi profesora Radomira Kneževića.


Do sada je učestvovala na više kolektivnih a ovo je njena sedma samostalna izložba. Član je Evropske asocijacije likovnih umjetnika sa sjedištem u Esenu.Izložba Bojane Stojaković u galeriji

Kulturnog centra Trebinje je prodajnog karaktera a ljubitenji likovne umjetnosti je mogu pogledati u narednih 15 dana.


KC