U Trebinju je danas otvorena kancelarija Omladinskog savjeta RS za Hercegovinu, nakon Banjaluke, druga regionalna kancelarija u Republici Srpskoj.mladi-kancelarija.JPG

Prema riječima Nikole Stjepanovića, predsjednika Omladinskog savjeta RS, kancelarija u Trebinju će olakšati rad ovog Savjeta zbog bolje regionalne povezanosti mladih ljudi i doprinijeti daljem razvoju omladinskog aktivizma i poboljšanju položaja mladih u Hercegovini i RS.

Ministarka porodice omladine i sporta Sonja Davidović je istakla da će se na ovaj način pomoći mladim ljudima u ovom dijelu RS da im potrebne informacije budu što dostupnije, te da brže i lakše saznaju kako da učestvuju u različitim projektima. Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS će naredne sedmice raspisati konkurs za sufinansiranje projekata i programa omladinskih organizacija - najavila je ona.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je istakao da će gradska uprava pomoći rad novootvorene kancelarije, ali da će i tražiti da bude otvorena tokom cijelog dana i da rezultati budu vidljivi.kancelarija-mladi.JPG

U Trebinju do kraja sedmice traju 23. Susreti mladih RS, koji su okupili preko 200 mladih iz RS, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Rusije.

Dio učesnika susreta danas je u Službi za transfuzijsku medicinu darovao krv, a prikupljeno je 13 doza najdragocjenije tečnosti.