IMG_3727_resized_20230622_085133570.JPG (312 KB)

23. susreti radnika „Elektroprivrede Republike Srpske“ otvoreni su večeras u Trebinju u „Gradu Sunca“, na kojima se okupilo oko 1.500 učesnika.

Predsjednik Sindikata radnika ERS-a Koraljka Kovačević Markov rekla je da će u okviru susreta, osim sportskih takmičenja, sutra biti potpisan sporazum o saradnji između rukovodstva Sindikata ERS-a i Sindikata regiona, kao i akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

„Ove godine prisutni su i predstavnici rukovodstva sindikata iz Srbije, Crne Gore, BiH, Herceg Bosne, a pismenu podršku smo dobili i od kolega iz Hrvatske“, dodala je Kovačević Markov.

Izvršni direktor za organizaciono-pravne poslove ERS-a Borislav Grubač rekao je da su ovi susreti radnika dokaz zajedništva i sloge kolektiva, ali i odraz snage i postojanosti „Elektroprivrede Srpske“ koja je u prethodne tri decenije postala okosnica razvoja i najvažnije strateško preduzeće u Srpskoj.

„Potrebno je veliko umijeće da svi zajedno omogućimo bolju budućnost naše `Elektroprivrede` na način da izgradimo nove objekte, ali i revitalizujemo postojeće uz očuvanje radnih mjesta i kontinuirano povećanje plata zaposlenim“, istakao je Grubač.

On je dodao da su radnici najznačajniji resurs kompanije jer samo znanjem i vrijednim radom mogu do razvoja energetskog sektora u Republici Srpskoj.

Radnik „Elektroprenosa BiH“ Srđan Mazalica kaže da je Sindikalna organizacija ovog preduzeća opredijeljena da učestvujući u radničkim igrama drži vezu sa „Elektroprivredom Srpske“ i da osjećaju potrebu da budu njen dio.

IMG_3798_resized_20230622_085322167.JPG (315 KB)

Predsjednik Sindikata RiTE Gacko Željko Tepavčević rekao je da je iz ovog preduzeća 160 učesnika na radničkim igrama, te da je ovo prilika da se razmijene iskustva i da se dogovore naredni koraci s ciljem poboljšanja rada Sindikata i sistema ERS-a.

„Imali smo povećanje cijene rada i koeficijenata početkom godine, nadamo se da će se taj proces nastaviti na jesen i iduće godine krenuti sa novim povećanjima“, naveo je Tepavčević.

Prema riječima predsjednika Sindikata RiTE Ugljevik Bobana Benovića svi učesnici su ujedno i pobjednici, ne samo na igrama, nego i svakodnevno, svako na svom radnom mjestu.

„Poslovi koje obavljaju su nerijetko stresni i ispunjeni svakodnevnim izazovima, zbog čega su druženje i razmjena iskustava posebno važni. Nadam se da će radnici naše sindikalne organizacije, koja je ovđe i najbrojnija, i ove godine ponosno predstavljati naše preduzeće“, rekao je Benović.

Predsjednik Udruženih radnika energetike Republike Srpske Mladen Mijatović kaže da obuhvataju sve Sindikaliste u ERS-u, naftnoj industriji i „Elektroprenosu BiH“, te dodao da su sindikalni problemi slični.

Izvršni direktor za investicije i razvoj ERS-a Jovica Vlatković ocijenio je značajnim ove susrete, navodeći da je Uprava ERS-a opredijeljena da vodi računa o pravima radnika, njihovom materijalnom i finansijskom statusu.

„ERS je posljednjih godina ostvarila značajne rezultate, jedna smo od najboljih Elektroprivreda u regionu“, rekao je Vlatković.

Predsjednik Sindikalne organizacije Elektroprenosa iz Banjaluke Dario Jazić rekao je da imaju oko 500 članova, te se nada da će takmičenje i druženje biti uspješno.

Učesnici će se u naredna dva dana u turističkom kompleksu „Gradu Sunca“ takmičiti u 13 sportskih disciplina, između ostalog u fudbalu, košarci, odbojci, streljaštvu, šahu, atletici, stonom tenisu, penjanju na stub, skok u dalj, navlačenju konopca.

IMG_3779_resized_20230622_085241499.JPG (286 KB)