Gradsko pozorište Trebinje i Kulturna scena “Male stvari” oduševili su trebinjsku publiku koprodukcijskom predstavom “Kraljević Marko i Kesedžija Musa”, u režiji Željka Miloševića, rađenom po tekstu Miroljuba Nedovića.


Milošević, kroz parodijsku vizuru, oživljava mitske junake naše epske tradicije, preko kojih provocira i ismijava brojne društvene anomalije naših dana.
“Mi smo se u predstavi poigrali nekim stvarima i devijacijama našeg društva, pa i lažnim legendama, a ono što volimo istaći jeste da naše omladinsko pozorište u ovom komadu ima priliku da se mnogo više razmaše, da mašta, a istovremeno je i glumački dosta zahtjevno djelo, u kome tijelo jedno govori, a potpuno drugo misli i obrnuto”, kaže Milošević.
Navodi da je pokušao da Nedovićevu dramsku priču o ekologiji načini parodijom, u kojoj se ismijavaju i mnoge naše navike, uvriježena shvatanja i devijacije.
“Mladi glumci su i sami kroz predstavu bili toliko kreativni da smo mnoge stvari koje su sami izmaštali morali i izbaciti, toliko su ideja imali”, dodaje Milošević.
Kaže da je poenta predstave u tome što je iz nje očigledno i to koliko je ovaj ansambl sazreo, što je rezultiralo i nagradama na ovogodišnjem 15. festivalu omladinskog i srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH u Konjicu, odakle su se Trebinjci, nakon igranja ove predstave, vratili sa šest osvojenih nagrada.
Nezavisne