UKC Srpske - Foto: RTRS

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske u Banjaluci Vlado Đajić saopštio je danas da će 20 ljekara UKC-a ove godine nastaviti edukaciju u Univerzitetskoj bolnici u Beču.


Đajić je zahvalio svima iz dijaspore koji godinama ulažu u Republiku Srpsku i razvijaju veze sa ljekarima iz Austrije i cijelog svijeta, ističući da je rezultat toga i dodjela Ordena doktoru Frigu.

Direktor UKC-a boravi u posjeti Austriji, gdje je sinoć prisustvovao Svetosavskom balu na kome su se okupili ugledni predstavnici srpske zajednice iz Austrije i drugih zemalja kao i zvanice iz Srbije i Republike Srpske.

- Drago mi je da se naši zemljaci u Austriji i drugih zemalja okupljaju, druže i podržavaju i vole svoju Republiku Srpsku - rekao je Đajić.p


Đajić je zahvalio rukovodstvu bolnice u Beču i šefu Centra za ginekološku endokrinologiju u ovoj zdravstvenoj ustanovi Peteru Frigu na nesebičnoj pomoći i saradnji koja traje godinama, saopšteno je iz UKC-a.

Direktor UKC-a prisustvovao je danas u Predstavništvu Republike Srpske u Beču dodjeli Ordena krst milosrđa doktoru Frigu, koji mu je uručio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik povodom Dana Republike.

- Zajedno sa predsjednikom Dodikom, šefom Predstavništva Republike Srpske u Austiji Mladenom Filipovićem, te doktorom Borisom Goronjom dogovoren je nastavak uspješne saradnje naše ustanove sa doktorom Frigom i AKH klinikom iz Beča - rekao je Đajić.