Ovi dani u januaru biće neradni u Srpskoj, javna uprava na "mini odmoru"
BANJALUKA – U Republici Srpskoj, a u skladu sa Zakonom o praznicima RS, Zakonom o Danu Republike Srpske i Odlukom o načinu obilježavanja i praznovanja Dana Republike Srpske biće više neradnih dana tokom januara.

Kako je saopšteno iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Srpske, neradni dani zbog Nove godine biće 1. i 2. januar.

Neradni dani biće i 6. i 7. januar, odnosno Badnji dan i Božić, a u ove dane vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta.

Takođe, neradni dan će biti i 9. januar, odnosno Dan Republike Srpske, a Vlada Republike Srpske je usvojila da neradni dan bude i ponedjeljak 8. januar 2024. godine.

"Toga dana neće raditi: republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, javna preduzeća i ustanove", istakli su oni.

Kako su dodali, u dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

"Rukovodioci republičkih organa i organizacija, organa jedinica lokalne samouprave, javnih preduzeća i ustanova obavezni su do kraja 2024. godine organizovati rad, radi ostvarivanja punog godišnjeg fonda radnih dana", navodi se u saopštenju.