Britanski turisti platili su gotovo 212 KM 13 kilometara dugu vožnju taksijem od aerodroma u Zemuniku do apartmana u Gundulićevoj ulici u Zadru u Hrvatskoj. Tačnije, račun je iznosio 793 kune i 50 lipa, što je više od 60 kuna po kilometru, piše Index.


Kako piše lokalni portal 057info, Britance je prevezao srebrni kombi. Nakon što su platili vožnju, još u šoku sve su ispričali vlasniku apartmana.

– U nevjerici su. Osjećaju se opljačkano -rekao je vlasnik apartmana koji je takođe ostao šokiran iznosom računa.

057info je zatim razgovarao s vlasnikom taksi obrta čije se ime navodi na računu.

– Ovo je jeftina podvala, neko se predstavio kao naš taksist. Ovo nije prvi takav slučaj, događa se to i mojim kolegama. Naplate masnu svotu i onda dijele vizitke od drugih taksi poduzeća. Takođe, paragon blokovi ne koriste se već dvije godine, taksisti moraju izdavati račune putem fiskalnih blagajni. Mi vožnju od Vazdušne luke do Zadra naplaćujemo 500 kuna. Putnici znaju prigovarati zbog cijena, ali one su takve zbog naknada za parkiranje na aerodromu – rekao je za 057info vlasnik taksija koji je kao dokaz poslao fotografiju računa koji izdaju njegovi taksisti, a razlikuje se od onog koji su dobili britanski turisti.

Kako saznaje 057info, srebrni kombi imao je registaracijske tablice Županje.

Izvor Srpska info