Ovo su imena uhapšenih u velikoj policijskoj akciji u Bijeljini

U velikoj policijskoj akciji na području Bijeljine i Zvornika uhapšeno je više lica koja se dovode u vezu sa kriminalnim aktivnostima.

Kako ATV nezvanično saznaje, uhapšeni su R. D., Ž. S., D. P., D. S., D. Š. i B.Ć. u Bijeljini. Sva lica dobro su poznata policiji.

R. D. i Ž. S. hapšeni su u akciji "Koktel" zbog teških krivični djela. Njih dvojica se povezuju sa kriminalnom grupom Z. Ć., a u pomenutoj akciji hapšeni su zbog prometa drogom.

D. P. je odležao kaznu od šest i po godina zbog učešća u stravičnim zločinama Turkovićeve grupe. Presuda je izrečena nakon što je sporazumno priznao da je učestvovao u ubistvu Marija Tolića, Vernera Ajdarija, odnosno zakopavanju njihovih tijela, a bio je prisutan i kada je M. L. ubio R. M., nakon što je sam sebi iskopao raku.

D.P. se sporazumom obavezao da će tokom suđenja Turkoviću svjedočiti u korist Tužilaštva BiH, što je na kraju odbio. Prvobitno je novčano kažnjen sa 10.000 KM, a kada je ponovo odbio da svjedoči osuđen je na mjesec dana zatvora.

Nakon što je D. P. odbio da svjedoči u Sudu BiH, tužilac Dijana Kajmaković sudu je saopštila da je on uplašen jer je dobijao prijetnje. Potom je podsjetila da je M. L. na ročištu o priznanju krivice D. P. rekao: "Vodi računa šta radiš. Rajko ti je poručio da je hladno tamo gdje ćeš ići i da poneseš deku". Planinčić je na to reagovao tvrdio da se ne boji ničega, ali je ipak odbio da svjedoči.

D. S. i D. Š. hapšeni su u Bijeljini nakon ubistva policijskog Nenada Markovića.

Na nekoliko lokacija sprovođene su racije, postavljeni su i punktovi na kojima su policijski službenici kontrolisali sva vozila i vozače.

Akciju su sprovodili policijski službenici Uprave kriminalističke policije i Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, kao i PU Bijeljina i Zvornik u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom u Bijeljini.

Slične akcije ranije su sprovođene na području Prijedora i Banjaluke nakon ubistva načelnika Sektora kriminalističke policije PU Prijedor R. B., kao i na području Sokoca i Zvornika...