vatrogasni-dom.jpg (207 KB)

U Trebinju su ove godine zabilježena dva požara, jedan u Trebinjskoj šumi i drugi u selu Ljubomir, dok je u Bileći bio jedan požar, što je u odnosu na prošlu godinu kada je broj požara bio dvocifren, znatno bolje, izjavila je Srni direktor Centra za gazdovanje kršem u Trebinju Branka Radmilović.

"Ove godine imali smo samo tri požara što je pohvalno i dobro. Na području Trebinja smo imali dva požara jedan u Trebinjskoj šumi drugi u Ljubomiru, otprilike opožarena površina bila je 34 hektara. Na području Bileće imali smo jedan požar površina je bila 32 hektara. Znači ukupno 66 hektara", rekla je Radmilovićeva.

Ona kaže da je prošle godine, broj požara bio dvocifren, opožarena površina se mjerila hiljadama hektara, a šteta bila milionska.

Zamjenik komandira Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje Neđo Ćuk rekao je da je od 2014. godine ovo najkvalitetnija i najbolja godina za vatrogasce, te dodaje da su dijelom Hercegovci postali odgovorni, ali su i prirodni uslovi pogodovali, jer je ljeto bilo kišno.

Portparol Policijske uprave Trebinje Jovana Cvijetić rekla je Srni da je za devet mjeseci ove godine evidentirano osam požara dok je u istom periodu prošle godine evidentirano 16 požara, što je smanjenje za 50 odsto.