81C10C24-9B4B-4A8E-AEFA-06076792E28C.jpeg
Danas je ozvaničen početak izgradnje nove trase magistralnog puta Gacko-Foča, poddionica Tjentište-Brod na Drini i mosta preko rijeke Drine.

Predviđena je izgradnja 11 kilometara duge trase, koja se proteže dolinom rijeke Sutjeske, a radovi bi trebali biti završeni u roku od tri godine. Radove na ovoj dionici izvodiće preduzeće "Mrkonjić putevi".

Premijer Višković istakao je da je riječ o projektu vrijednom 36,6 miliona KM, te da je ovo saobraćajnica koja će povezati Hercegovinu sa ostatkom Republike Srpske.

- Ponosan sam na to što se u mom mandatu rješava jedan od najvećih infrastrukturnih izazova u ovom dijelu Srpske - rekao je premijer Višković na Tjentištu gdje je ozvaničen početak radova na izgradnji nove trase magistralnog puta Gacko - Foča, poddionica Tjentište - Brod na Drini.

Događaju je prisustvovao resorni ministar Nedeljko Čubrilović i vršilac dužnosti direktora Puteva Republike Srpske Milan Dakić.

Ponosan sam na to što se u mom mandatu rješava jedan od najvećih infrastrukturnih izazova u ovom dijelu Srpske - rekao je premijer Višković na Tjentištu gdje je ozvaničen početak radova na izgradnji nove trase magistralnog puta Gacko - Foča, poddionica Tjentište - Brod na Drini. pic.twitter.com/GnSgME6e1Y

— Vlada Republike Srpske (@Vlada_Srpske) March 5, 2024