curic- nesic.jpgVršilac dužnosti direktora JP „Putevi RS“ Nenad Nešić i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić posjetili su danas radove na saobraćajnici Trebinje - Ljubinje i ozvaničili početak rehabilitacije ovog magistralnog puta, za šta su Vlada Srpske i ovo javno preduzeće izdvojili 12.379.000 KM.

Projektom je predviđeno uklanjanje oštećenog i presvlačenje puta novim asfaltom, na postojećoj trasi, a u ukupnoj dužini od 59 kilometara.put-trebinje-ljubinjee.jpg

Radovi će biti izvođeni fazno, a nosilac posla je Javno preduzeće „Hercegovina-putevi“.

„Rok je završetak svih radova je 36 mjeseci, a ono što vam mogu obećati – ukoliko nam vremenski uslovi budu dozvolili - sve radove ćemo završiti u idućoj godini. Sloj asfalta biće 5 centimetara, a radi se najkvalitetnijim materijalom, tzv. dijabazom. Uz kolovoz, uradićemo i kompletnu rehabilitaciju saobraćajne signalizacije, te zaštitne ograde u dužini od 10 i po kilometara“, kazao je Nešić novinarima, dodajući da je ovim projektom planirana isključivo rehabilitacija puta po postojećoj trasi, te da je u planu i novi projekat, sa trećom usponskom trakom.

Gradonačelnik Mirko Ćurić zahvalio je Vladi Srpske na izdvojenim sredstvima, ističući da je riječ o najkritičnijem prilaznom putu našem gradu.

„Naravno da tih dionica ima još, ali u saradnji sa Vladom i Putevima Srpske planovi postoje i za naredni period. Imalo smo i ranije sastanke koji su vodili u pravcu da se za ubuduće obezbijede sredstva i za dionicu puta prema Nikšiću, a znamo da postoji i donacija Vlade Srbije za put Tjenštište-Foča-Šćepan Polje“, kazao je Ćurić.