Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je danas da je zatražio od Policijske uprave Istočno Sarajevo da javnosti predoči sva zvanična saznanja o slučaju prijetećih sms poruka, te u kojoj je fazi njihovo rasvjetljavanje.jugovic-prijetnje.jpg

"Od Policijske uprave insistiram da se otkrije počinilac i da kažu kod kog postupajućeg tužioca se nalazi predmet. Lica koja su to počinila su identifikovana, a ja tražim i da se otkrije njihov identitet. Bez obzira da li će biti osnova da se pokrene krivična prijava, ja ću sa svoje strane pokrenuti privatnu tužbu protiv tih lica, jer postoji osnovana sumnja da se neka od njih nalaze na listi SDS-a za odbornike iz prošlog sastava“, rekao je Jugović danas na konferenciji za novinare.

Reagujući na razne spekulacije koje, kako je rekao, kreiraju i podgrijavaju predstavnici opozicije, prvenstveno SDS, bespotrebno dižući tenzije i unoseći nemir među građane, načelnik Pala je poručio da neće dozvoliti da od njega kriminalca prave lica koja su ovu opštinu ostavili `u provaliji` sa dva miliona KM finansijskog minusa.

"S obzirom na to da sam lično u prethodne dvije godine bio izložen prijetećim porukama, te da su upravo policijski službenici, shodno svojoj, nikako mojoj procjeni, u određenom periodu pružali zaštitu i meni i mojoj porodici, a da se opozicioni `politički majstori`, koji nisu kompetetni niti imaju uvid u zvanična saznanja, sada trude da mene i druge koji su bili izloženi prijetnjama predstave kao manipulatora koji je, tobož, sam sebi prijetio, od PU Istočno Sarajevo i nadležnog tužilaštva očekujem da bez odlaganja javno saopšte relevantne činjenice o cijelom slučaju“, istakao je on.

Jugović je naveo da, iako kao prvi čovjek opštine ranije nije insistirao na svemu ovome niti ovu temu držao u fokusu svog rada, smatrajući da opština Pale i njeni građani imaju mnoštvo prečeg posla, stalne zamjene teza i priče o poštovanju zakona koje pričaju „oni koji su se o zakon višestruko ogriješili i pod lupom su istražnih organa“ opredijelile su ga da reaguje na ovaj način.

"Opštinska uprava, ja kao načelnik, a uvjeren sam i velika većina građana Pala jasno mogu da prepoznaju da su agresivni medijski nastupi ovdašnje opozicije tek najobičniji spin kojim se pažnja javnosti želi usmjeriti u pravcu koji je suprotan od suštinskog napretka ove sredine na svim poljima, te vratiti u političko blato u kojem SDS i njegovi ovdašnji sateliti najbolje funkcionišu“, ocijenio je on.

Prema njegovim riječima, građani Pala nisu zaboravili ni kome je prijećeno, ni čijim političkim predstavnicima su paljena vozila, te izrazio uvjerenje da će uskoro zvanično objelodaniti oni koji su za to nadležni.

On je podsjetio da su aktuelni opozicioni "zaštitinici zakona" iza sebe ostavili pustoš i milionsku provaliju u opštinskom budžetu preduzeća poput "Komunalnog" na izdisaju i niz drugih "repova" i problema sa kojima su se borili i izborili kako bi lokalnu zajednicu istinski vratili u red izrazito razvijenih opština.

Napominjući da je opštinska uprava uložila u 31 investicioni objekat, od kojih su neki kapitalni, Jugović je rekao da se nada da građani nisu zaboravili na odlaganje opasnog otpada i svakodnevni dim sa gradske deponije, jer je to potvrda da su održali riječ i još na početku mandata riješili taj problem.

"Rekonstruisali smo na desetine ulica, uljepšali zgradu opštinske uprave, učestvovali u razvoju Jahorine, obnovili spomen-obilježja iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, pomogli poljoprivrednike i preduzetnike, sportiste i studente, radnike u obrazovanju i kulturi, veliki broj građana po pojedinačnim zahtjevima...“, podsjetio je načelnik Pala.

On je izrazio uvjerenje da su uradili dobar posao i da ih nikakvi spinovi neće usporiti i zaustaviti u nastojanjima da budu još bolji i urade još više za Pale i naše građane.

"A opozicionim `dobročiniteljima` i `brižnim čuvarima` transparentnosti i zakonitosti, a i narodnih para, poručujemo da istim tim građanima, za početak, objasne na koji način, po kojoj proceduri, na osnovu kojih kriterijuma, od čijeg novca i za kakve potrebe je kupljena donedavno komercijalna OSM TV, kako se zatvara finansijska konstrukcija od 600.000 KM za koliko je, navodno, Grad Istočno Sarajevo kupio ovu televiziju“, ukazao je Jugović.

„Dok budu razmišljali o tome, mi ćemo nastaviti da obavljamo svoj posao, za dobrobit građana, transparentno i u skladu sa zakonom, u svakom segmentu, pa i u slučaju razrješenja direktora Kulturno-sportskog centra Pale, što je posljednje navodno bezakonje koje nam spočitavaju lokalni prvaci SDS-a, rukovodeći se jasnom procedurom koja upućuje na to da to nije pitanje koje rješava Upravni odbor, već Skupština opštine Pale“, naglasio je Jugović.

Član Glavnog odbora SNSD-a i portparol Opštinskog odbora SNSD Srđan Šekara, na pitanje novinara da li su u predizbornoj kampanji, odgovorio je da je SNSD u permanentnoj kampanji 365 dana u godini, i u izbornoj i u onoj koja nije izborna.

"Naša kampanja je vidljiva kroz podatke koje je iznio načelnik, u 31 rekonstruisanoj ulici, nizu projekata koji su realizovani, ulaganjima na Jahorini, koje sprovode viši nivoi vlasti i u svim sferama društveno- političkog života“, istakao je on.