Australijan open (Foto: australianopenresults.com) -
Najmanje 47 tenisera stavljeno je u karantin zbog nekoliko slučajeva zaraze virusa korona otkrivenim u avionima kojim su doputovali u Melburn na Australijan open.

Pravi haos nastao je na Otvorenom prvenstvu Australije nakon što je utvrđeno da su četiri osobe pozitivne na virus korona, a bile su na dva leta kojima su teniseri doputovali na turnir.

Jedan od pozitivnih slučajeva je i trener koji je rekao da mu je "žao zbog posljedica" koje sada svi osjećaju, javlja Bi-Bi-Si.

Igrači su prije ukrcavanja na let morali da imaju negativan test na virus korona, a zatim su smješteni u određene karantinske hotele u Melbourneu i Adelejdu.

Njima je dozvoljeno do pet sati dnevno da treniraju na terenu, osim onih koji su stilgi spornim letovima i koji su zatvoreni u svoje sobe.

Period zatvaranja, odnosno karantina naljutio je neke igrače koji su rekli da im pravilo nije bilo jasno.

- Da su nam rekli za ovo ranije ne bih došla da igram u Australiju. Ostala bih kod kuće - napisala je rumunska igračica Sorana Kirstea na Tviteru.

Među njima su i vrhunski igrači Viktorija Azarenka, Sloun Stivenes, Keij Nišikori, Angelika Kerber i Britanka Header Vatson.

Direktor Australijen opena Kreg Tili insistira da turnir, prvi Gren slem sezone, počne prema planu 8. februara.