Pipadnik Jedinice granične policije Trebinje uhapšen je u akciji “Kod” koja se provodi na području Gacka i Ustikoline, a vrše se i pretresi na nekoliko lokacija zbog sumnje na trgovinu drogom i primanje dara.

Aktivnosti su usmjerene na dokazivanje nezakonitih aktivnosti u kojima su osumnjičene osobe, kao pripadnici grupe za organizovani kriminal, krajem 2019. do marta 2021. godine, organizovano učestvovali u međunarodnom neovlaštenom prometu većih količina droge iz Crne Gore prema BiH i dalje prema državama EU, čime su ostvarile značajnu finansijsku korist.

U navedenim nezakonitim aktivnostima je učestvovao i pripadnik Granične policije BiH raspoređen u Jedinici granične policije Trebinje, koji je lišen slobode, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Akciju realizuju pripadnici Granične policije BiH, u saradnji s policijskim službenicima Uprave policije MUP Kantona Sarajevo, pod nadzorom Tužilaštva BiH, po naredbama Suda BiH.

“Provode se pretresi na nekoliko lokacija koje koriste osumnjičeni s ciljem pronalska dokaza i predmeta važnih za krivični postupak zbog postojanja osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo organizovani kriminal, u vezi s krivični djelima neovlašten promet opojnim drogama i primanje dara i drugih oblika koristi”, navodi se u saopštenju.

Iz Granične policije su naveli da je ostvarena značajna saradnja između agencija za provođenje zakona u BiH, kao i međunarodna saradnja, posebno s Evropolom.