Na današnjem sastanku parlamentarna opozicija se saglasila da je njena dužnost, bez obzira na sve razlike, opstrukcije i loše izborne uslove, da se bori za interes građana i pobjedu koja će dovesti do oslobađanja Crne Gore.

Na sastanku su razmatrani svi modeli koji treba da dovedu do tog cilja.

Parlamentarna opozicija je saglasna da su vrhovni prioriteti uspostavljanje vladavine prava, čišćenje države od kriminala i korupcije i ekonomski oporavak.

Otvorena su sva pitanja koja su bitna za izborni proces a razgovori će biti nastavljeni sutra.

Današnjem sastanku prisustvovali su Slaven Radunović (Nova srpska demokratija) i Maja Vukićević (Demokratska narodna partija) iz Demokratskog fronta, Krsto Radović i Dragan Krapović iz Demokrata, Dragan Ivanović i Dragoslav Šćekić iz Socijalističke narodne partije, Maksim Vučinić iz Radničke partije, Goran Danilović iz Ujedinjene Crne Gore, Zoran Mikić i Miloš Konatar iz Građanskog pokreta URA i poslanik Demosa Neđeljko Rudović.

Domaćin sastanka bio je potpredsjednik GP URA Miloš Konatar.

Podsjetimo, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović donio je odluku o raspisivanju izbora za poslanike u Skupštini Crne Gore, kao i Odluku o raspisivanju izbora za odbornike, i to u Skupštini opštine Andrijevica, Skupštini opštine Budva, Skupštini opštine Gusinje i Skupštini opštine Kotor.

Izbori za poslanike i odbornike održaće se 30. avgusta 2020. godine.