BEOGRAD- Patrijarh srpski Porfirije negirao je danas tvrdnje bivše članice Savjeta Regulatornog tijela za elektronske medije (REM) Judite Popović da je 2015. godine, kao predsednik Savjeta Republičke radiodifuzne agencije (RRA), potpisao neobavezujuću preporuku koja je omogućila da se rijaliti programi prikazuju 24 sata dnevno.

''Gospođa Judita Popović, odnedavno bivša članica Saveta REM je 4. jula u programu Televizije Nova S, izjavila da je Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Porfirije, 2015. godine kao predsednik Saveta RRA-a, potpisao neobavezujuću preporuku koja je omogućila da se rijaliti programi prikazuju 24 sata dnevno. Ista televizija je ovu izjavu ponavljala i u drugim emisijama i na internetu, a dnevni list 'Danas' je, objavio u internetskom i u štampanom izdanju'', navodi se u saopštenju SPC.

Porfirije je, kako se dodaje, ostavku na mesto predsednika Saveta Republičke radiodifuzne agencije podnio je godinu dana ranije, 30. maja 2014. godine, pošto ga je Sveti arhijerejski Sabor izabrao za Mitropolita zagrebačko-ljubljanskog.

''Očigledno je da su tvrdnje gospođe Judite Popović neistinite. Dakle, Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije nije potpisao odluku, niti bilo kakav drugi akt koji omogućuje da se rijaliti programi prikazuju 24 sata dnevno'', navodi se u saopštenju SPC.