Patriotizam - najznačajnija uloga pripadnika MUP-a: 31 godina od osnivanja Trećeg odreda Specijalne brigade policije

Srn2023-12-2_140911_1.jpg (456 KB)

Treći odred Specijalne brigade policije Republike Srpske dao je nemjerljiv doprinos u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu, a 12 njegovih pripadnika je dalo živote za Republiku Srpsku, istaknuto je danas u Trebinju, povodom obilježavanja 31. godine od formiranja ovog odreda MUP-a.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u periodu kada se stvarala Republika Srpska bilo jedna od prvih i najsnažnijih institucija Srpske, te istakao njegovu ulogu u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

IMG_20231202_122624.jpg (506 KB)

"Profesionalizam i organizovanost MUP-a Republike Srpske, kasnije Vojske Republike Srpske i visoki patriotizam pripadnika MUP-a koji je ostao do danas, je bio njegova najznačajnija uloga, a na bazi toga stali su na branik Republike Srpske i štitili srpski narod u Odbrambeno-otadžbinskom ratu", rekao je Karan.

On je rekao da su 782 pripadnika MUP-a dala živote za Republiku Srpsku, te izrazio vječnu zahvalnost i poručio da oni koji su ugradili živote u temelje Srpske neće biti zaboravljeni.

Predsjednik Udruženja veterana Trećeg odreda Specijalne brigade policije Dejan Bodiroga rekao je da se sjećaju pripadnika ovog Odreda, kao i najtežih trenutaka kada su dali živote za Republiku Srpsku, te je poslao poruku mira.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić rekao je da ljudi koji su dali život za Republiku Srpsku ne smiju biti zaboravljeni.

IMG_20231202_122700.jpg (591 KB)

"Treći odred, kao i Specijalna brigada je dala ogroman doprinos i zasluge za stvaranje Republike Srpske", rekao je Ostojić i dodao da o tome najbolje govore ratišta na kojima su se izvodila borbena dejstva, broj ranjenih i poginulih.

Cvijeće na spomenik poginulim pripadnicima policije položili su, između ostalih, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan, pripadnici svih odreda Specijalne brigade policije, Udruženja veterana Trećeg odreda Specijalne brigade policije, predstavnici Boračke organizacije Republike Srpske i boračkih organizacija istočne Hercegovine.

Prethodno je njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije služio je u Crkvi Svetog velikomučenika Lazara pomen poginulim pripadnicima Odreda.

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×