5265403_untitled_ls.jpg

Večeras u 18 časova u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja biće služena svečana večernja služba, kojoj će prisustvovati i patrijarh srpski Porfirije.

Mitropolija crnogorsko-primorska ne razmišlja se izmještanju čina ustoličenja mitropolita Joanikija sa Cetinja u Podgoricu, kazao je protojerej Nikola Pejović.

On je za TVCG kazao da nisu upoznati sa dešavanjima na Cetinju.

Večeras u 18 časova u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja biće služena svečana večernja služba. "Nakon toga slovo dobrodošlice će proiznijeti visokopreosvećeni novoizabrani mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, a nakon njega sabranje će blagosloviti i besjedom se obratiti njegova svetost patrijarh srpski Porfirije", saopštila je MCP.

Kako je najavljeno poslije obraćanja na bini ispred hrama uslijediće bogat kulturno-umjetnički program koji će početi projekcijom dokumentarnih filmova: “Litije” i “Mitropolit Joanikije”.

Patrijarh srpski doputovao je u Crnu Goru povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, koje će se obaviti sjutra u Cetinjskom manastiru nakon Svete arhijerejske liturgije koju će služiti patrijarh srpski Porfirije sa više arhijereja.