Srpska pravoslavna crkva shvata ozbiljno preporuke ljekara, a narednih dana će se blagovremeno oglasiti povodom proslave Vaskrsa, izjavio je rektor Cetinjske bogoslovije "Sveti Patra Cetinjski" Gojko Perović.
Gojko Perović - Foto: RTRS
- Pozdravljamo napore ljekarskih timova na suzbijanju epidemije. Sve smo zdravstvene mjere do sada poštovali. Sastanak predstavnika Mitropolije crnogorsko-primorske i Nacionalnog koordinacionog tima bio je konstruktivan - rekao je Perović.

On je pojasnio da je jako teško sveštenicima u Crkvi boriti se istovremeno i protiv opasnog virusa, kao i protiv neistina koje se o Crkvi šire sve vrijeme "i istovremeno slušati sa visokih državnih adresa neosnovane prijetnje umjesto poziva na dijalog i zajednički rad".

- I pored svega toga – glas Crkve će i dalje biti glas blagoslova i poziva na odgovornost i mir - rekao je Perović za portal podgoričkih Vijesti povodom izjave direktora crnogorskog Instituta za javno zdravlje Bobana Mugoše koji je danas pozvao na oprez prilikom proslave crkvenih praznika i preporučio da vjernici ne dolaze na vjerske obrede u crkve na Vaskrs.