Danas je u Domu omladine u Beogradu održana komemoracija povodom smrti našeg najboljeg repera Dalibora Andonova Grua koji je život tragično izgubio prije dva dana, prilikom vožnje kajta.komemoracija-gru.jpg

Mnogobrojni prijatelji odali su mu počast potresnim govorima, a Marko Luis posebno se osvrnuo na upoznavanje sa Gruom, ali je na kraju imao poseban pozdrav za njega.

- Tek kada smo se upoznali, na košarci sam ga upoznao stvarno kakav je. To je čovjek gigant. Nevjerovatne energije čovjek. Kad god ulazi u prostoriju i da ga ne vidiš, osjetiš ga i okreneš se ka njemu. Njegova poruka i filozofija će živjeti vječno - rekao je on i dodao: Ja bih da podignemo, kako se to radi u hip hopu, pesnicu za ljubav, za Grua - rekao je on, podigao pesnicu, a potom je to uradila i čitava sala.

Dalibor Andonov koji je bio poznat pod nadimkom Gru je rođen 8. marta 1973. godine u Dimitrovgradu iz kojeg se kasnije preselio u Pančevo, a poslije toga u Beograd. Upravo je u Beogradu završio mašinsku školu, ali ubrzo je shvatio kako je njegova najveća ljubav muzika. Muzikom je počeo da se bavi odmah nakon srednje škole. Neko je vrijeme trenirao vaterpolo, a posljednjih godina volio je da skija i igra košarku. Sa pjesmom “Biću tu” je 1996. godine postao jedan od najpopularnijih repera ne samo u Srbiji nego i u regionu. Poslije velikog uspjeha ove pjesme uslijedili su i drugi albumi sa hitovima: “Vjetrenjače”, “Gru 2” te kompilacija “95-2000" i mnogi drugi.