Hapsenje.webp

Fočanska policija danas je u operativnoj akciji kodnog naziva "Most 1" na tri lokacije u Foči izvršila pretres kuća i stanova koje koristi pet osoba osumnjičenih da su krivičnim djelima pranje novca i prevara u proteklih šest godina protivpravno stekli 700.000 KM.

Ovom prilikom, privedena su dva od pet osumnjičenih, koja su zatečena na mjestu stanovanja, i u toku je njihova kriminalistička obrada, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, a na osnovu naredbe Osnovnog suda u Foči, izvršen je pretres kuća i stanova koje koriste K.M, K.N, K.A, R.A. i R.M. iz Foče.

Oni se sumnjiče da su od decembra 2017. godine do septembra 2023. godine, u namjeri da sebi ili drugome pribave protivpravnu imovinsku korist, ostvarili kontakt sa više lica iz različitih zemalja sa područja Jugoistočne Evrope, nudeći im tačne ishode sportskih mečeva, dovodeći ih u zabludu da na svoju štetu uplate novac, koji su potom osumnjičena lica podizala u bankama i poštama na području BiH.

Na ovaj način pet osumnjičenih iz Foče ostvarila su protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 700.000 KM.

Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje protiv osumnjičenih lica biće podneseni izvještaji o počinjenim krivičnim djelima prevara i pranje novca.