Peti dan potrage za Dankom: Razmatra se pretraga Borskog jezeraFoto: Tanjug | Peti dan potrage za Dankom: Razmatra se pretraga Borskog jezera


Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak u Banjskom Polju kod Bora, nastavlja se peti dan, a razmatra se pretraga Borskog jezera koje se nalazi u blizini, javlja izvještač Tanjuga.


Policijske patrole i dalje obezbjeđuju dvorište iz kojeg je djevojčica nestala.

Poslije četiri dana potrage, i dalje nema nikakvog traga u vezi sa nestalom djevojčicom.

Prethodnih dana pretraženo je 10 kvadratnih kilometara oko kuće ispred koje je djevojčica nestala, u pretrazi učestvuje više od 500 policajaca i spasilaca i dobrovoljci, a pretražen je i kanal ispod kuće koji vodi do rudnika.

Specijalistički timovi MUP-a pretražili su tunel, podzemne kanale i šahtove. Operativna istraga se nastavlja.

Otac nestale djevojčice ispitan je na poligrafu i prošao je poligrafsko testiranje, a majka djevojčice ne može da bude ispitana na poligrafu jer je trudna.

Juče, četvrtog dana potrage, na terenu su bila i dva specijalistička tima za spasavanje, koji su detaljno pretražili teren oko kuće gdje je posljednji put viđena dvogodišnja djevojčica.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak oko 13.45 časova, a u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Djevojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".