Ratni oficiri i komandanti Vojske i MUP-a Republike Srpske poručili su gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću da je njemu na čast i na obraz da ga brani neko poput Nebojše Vukanovića, koji, kako navode, napada i za izdaju optužuje Njegovu svetost patrijarha srpskog Porfirija i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Nama takvi ljudi, takva politika i takav jezik mržnje, koja ide u korist neprijateljima Republike Srpske i Srbije, nisu potrebni ovdje u Bijeljini i Semberiji - navodi se u saopštenju ratnih oficira i komandanata Vojske i MUP-a Republike Srpske.

Veterani rata pozvali su Petrovića da razmisli svaki put kad sa takvima kao Vukanović stane pred narod i pozvali ih da zajedno pogledaju njihova odlikovanja, prebroje rane koje sole i podsjete na traume koje su preživjeli sa narodom, upozoravajući da ih oni oživljavaju.

- Mi stojimo iza svake izgovorene riječi sa jučerašnjeg obraćanja medijima u kojem smo izrazili naše ogorčenje i zabrinutost postupcima i izjavama gradonačelnika koji ne poštuje Ustav, zakone i institucije Republike Srpske - ističe se u saopštenju.

Upozorili su, kažu, na to da Petrović ne sarađuje sa institucijama Republike Srpske na štetu građana Bijeljine i Semberije i da, umjesto jedinstvenog djelovanja u interesu građana i boračke populacije, gradonačelnik sije mržnju, razdor i podjele među građanima.

- Umjesto Petrovića, koji očigledno nema argumenata da sam odgovori na naše opravdane kritike, javio se dežurni medijski kavgadžija Vukanović sa očiglednim zadatkom da nas izvrijeđa poznatim jezikom mržnje i notornim neistinama - navodi se u saopštenju.

Ratni oficiri i komandanti Vojske i MUP-a Republike Srpske uputili su pitanje "ko sjetuje pobratime Petrovića i Vukanovića" da mrze njih, koji su za ratne zasluge dobili po nekoliko odlikovanja i ponosno ih nose u ime saboraca i da osporavaju sve što je sveto i u čemu je spas, a to je Republika Srpska, njen Ustav i zakoni, njene institucije, borci i narod.

- Ko ih sjetuje da oni, plaćenici, proglašavaju nas plaćenicima, nas koji smo im stvorili slobodu i to platili svojom žrtvom, da potcjenjuju narod i njegovu sposobnost da prepoznaju čiji su oni produkti i projekti - poručili su veterani.