luka petrovic.jpeg

Čuvena Industrija alata će nastaviti da radi i proizvodi, tvrdi novoizbrani predsjednik UO ovog preduzeća Luka Petrović.

On kaže da je siguran da će u zaštitu ovoga preduzeća stati i Vlada i čelnici Srpske. Poručuje da vjeruje u Rodoljuba Draškovića i obećava svoj doprinos.

– Industriji alata mora biti posvećena posebna pažnja i ja sam spreman. Ja sam dijete koje je odgojeno i školovano na IAT-u tako da sigurno imam i ljubav i volju i želju da je zadržimo u boljem stanju, da je modernizujemo i da svakako učinimo naš simbol zaštićenim dugi niz godina – kaže Petrović za ATV.

Petrovića je u Upravni odbor predložio lično Rodoljub Drašković, većinski vlasnik IAT-a. Gradom na jugu su kolale priče da je njihov odnos vruće-hladno, da nije bilo saradnje ali je bilo svađe zbog čega je Drašković više puta dizao sidra iz Trebinja.

– Nikada nije bilo svađe i pametni ljudi ne treba da se svađaju, ja mislim da možemo da raspravljamo o nekim temama i da imamo različite stavove ali svađu nikada nismo imali – dodaje Petrović.