EPRS 4.jpg (239 KB)

"Elektroprivreda Republike Srpske" /ERS/ izabrala je danas rješenje kompanije iz Zagreba za najbolje za izgradnju kongresnog centra u Trebinju, a pristiglo je 39 radova, rekao je generalni direktor ovog preduzeća Luka Petrović.

Petrović je novinarima rekao da je prije više od četiri mjeseca ERS raspisala poziv za izradu konkursnog rješenja, a angažovali su u komisiju dekane arhitektonskih fakulteta iz Banjaluke, Beograda, Podgorice, profesore sa iskustvom o akustici, elektrotehnici, instalacijama.

"Prispjelo je 39 radova, jer je ozbiljan projektni zadatak za izradu konkursnog rješenja kongresnog centra bio veoma složen. Po tom projektnom zadatku, došla su nam rješenja iz Čilea, SAD, Kine, Evrope i na kraju su izabrana tri najbolja rješenja. Najbolje rješenje je dala kompanija iz Zagreba, drugo rješenje je iz Novog Sada, a treće nagrađeno rješenje je iz Beograda", rekao je Petrović, te dodao da su dodijeljene i tri pohvale.

On je istakao da će u narednih mjesec dana biti napravljen katalog radova i promocija svih radova i usvojenog rješenja.

Na godišnjoj konferenciji za novinare Uprave ERS-a on je dodao da je zamišljeno da kongresni centar bude na lokalitetu Novog Trebinja, južnije od kompleksa Grad sunca.

"To je lokalitet od 350 hektara, 25 hektara je zamišljeno da bude za javne površine, to su park, hotel, kongresni centar, sportska dvorana, škola, Dom zdravlja, vrtić i drugi sadržaji. Kongresni centar je bruto površine 60.000 metara kvadratnih", rekao je Petrović.

On ističe da će investiciona vrijednost biti poznata nakon izrade glavnog projekta, koji će uslijediti nakon konkursnog rješenja.