198167.jpg (159 KB)

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović rekao je da se ovih dana najavljuju bitne odluke koje bi mogle da utiču i na Republiku Srpsku, a time i na cijeli region.

- Iskreno se nadamo i vjerujemo da do toga neće doći. Neće, jer bi to potencijalno izazvalo još veće tenzije i krizu sa dalekosežnim, nepredvidivim posljedicama i kontraefektima. Umjesto što uporno ignorišete naše vapaje za elementarnim pravima i slobodama zagarantovanim /Evropskom/ Konvencijom za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, bolje bi nam svima bilo, da što prije čujete i konačno razumijete i naše molbe - ukazao je Petrović u izjavi za Srnu.

On je ocijenio da će se takva pogrešna i pogubna politika, ili bolje rečeno "politika zatvorenih očiju i ušiju", neminovno obiti o glavu svima nama.

- Iako ne želimo da se poredimo sa bilo kim, nadamo se da ste konačno svjesni dešavanja na tlu Ukrajine i Evrope, kao i dalekosežnih posljedica tih dešavanja na cijeli svijet. I ti događaji su nastali samo zato što očito niste čuli, ili niste željeli da čujete i razumijete, glas i potrebe i onih drugih. Sigurni smo, da ikako možemo da vratimo vrijeme, ili samo par godina unazad, sve sukobljene strane bi bolje čule i razumjele jedne druge i danas bi dominantno pričali o ekonomskim i privrednim temama, evropskim i evroazijskim integracijama, kojima i mi težimo. Ne zatvarajte oči i uši, čujte nas! - poručio je generalni sekretar SNSD-a.