Luka Petrović danas je reizbran za predsjednika Gradskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Trebinje na izbornoj konvenciji kojoj su prisustvovali i lider stranke Milorad Dodik i potpredsjednik Željka Cvijanović.Dodik je istakao da je na čelo trebinjskog odbora izabran čovjek koji je predvodnik nove generacije, koji će obilježiti političke procese u Republici Srpskoj.
"To je čovjek koji je svojom upornošću, radom, patriotizmom i odnosom prema lokalnoj zajednici i ljudima pokazao da je sposoban da rukovodi važnim resorima", rekao je Dodik novinarima poslije konvencije.On je podsjetio da je Petrović i generalni sekretar SNSD-a, što govori da se predanim radom sve može postići.
Dodik je naglasio da je ovo jedna od najboljih organizacija koja je imala impozantan uspjeh 2016. godine i u političkom smislu preokrenula situaciju u Trebinju, te da je članstvo iz dana u dan sve brojnije.
"SNSD ima odgovornost. To je partija koja ima odgovornost ne samo za razvoj lokalne zajednice već cijelog društva. To je patriotska partija koja je okrenuta izgradnji i očuvanju nacije i naroda, ali isto tako građana i Republike Srpske", naglasio je Dodik.

Petrović kaže da je ubijeđen da jednoglasna podrška sa tolikim brojem probuđenih aktivista u Trebinju govori da će doprinijeti ubjedljivoj pobjedi ne samo 2018. godine već i u budućim izbornim ciklusima.
Petrović je ponovo izabran na mjesto predsjednika Gradskog odbora SNSD-a jednoglasnom odlukom delegata. Na današnjoj konvenciji izabran je i novi Gradski odbor SNSD–a Trebinje.
SRNA