Petrović: Posjeta Ane Brnabić važna za Srpsku

luka-petrovic-1.jpg (111 KB)

Posjeta predsjednika Vlade Srbije Ane Brnabić Hercegovini veoma je važna i Srbija, koja je apsolutno spremna da investira u Republici Srpskoj, ima državotvornu i politiku održivog razvoja i opstanka srpskog naroda na ovim prostorima, izjavio je danas Srni generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović.

"Na sastanku u Žitomisliću juče smo upoznali premijerku o planovima Republike Srpske u energetici i u privredi uopšte i Srbija je apsolutno spremna na različite načine da investira u Republici Srpskoj i to se već do sada i pokazalo", istakao je Petrović.

Govoreći o projektima u koje Srbija ulaže u Republici Srpskoj, Petrović je podsjetio da je Srbija napravila most "Bratoljub" na rijeci Drini od svojih sredstava i dodao da "BiH nije u stanju da napravi granični prelaz".

On je naglasio da Srbija želi da napravi i dionicu auto-puta Rača-Bijeljina, dužine 17 kilometara i da izdvaja znatna sredstva i za Aerodrom Trebinje, jer želi da finansira moderan aerodrom u ovom gradu.

"Mnogo je neprijatelja za bilo koju investiciju u Republici Srpskoj, pa su se tako pokrenule lavine optrukcija, a od tog aerodroma svi mogu da imaju koristi, pa čak i susjedne zemlje jer izgradnjom aerodroma u Trebinju može samo da dođe još više turista jer se zna koliko su ljeti aerodromi bukirani", rekao je Petrović.

On je podsjetio da Srbija u saradnji sa Republikom Srpskom ulaže i u izgradnju hidroelektrana na gornjem toku rijeke Drine, podsjetivši da je i preduzeće "Jumko" iz Vranja otvorilo pogon u Drvaru.

"Srbija je pomogla i izgradnju Sabornog hrama u Mostaru, a spremni su da pomognu i na drugim projektima koji okupljaju naš narod i koji su važni za opstanak na ovim područjima", istakao je Petrović.

On je podsjetio da je Srbija podržala i mnoge projekte u lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj, ali i u Federaciji BiH.

"Srbija ima državotvornu i politiku održivog razvoja i opstanka naroda na ovim prostorima i uvijek iskazujemo zahvalnost Srbiji za to. Smatramo da je odnos Srbije prema Republici Srpskoj najbolji u vrijeme Aleksandra Vučića i nama je vrlo važna stabilnost Srbije, a nju vidimo kroz Vučića", rekao je Petrović.

On je istakao da ostaje na ovdašnjim lokalnim zajednicama da i one definišu svoje kontakte sa lokalnim zajednicama iz Srbije, sa kojima već postoje mnoge povelje o bratimljenju.

"Smatramo da to ne šteti nijednom građaninu BiH, jer jačanjem Republike Srpske, jača i BiH ovakva kakva jeste, a nama odgovara dejtonska BiH i uradićemo sve pravne radnje da BiH bude ono što je i bilo dogovoreno u Dejtonu, a to znači, ne na uštrb jednog naroda, jer sve što je rađeno posle Dejtona rađeno je na uštrb srpskog naroda, ne samo institucionalno, već i političkim i raznim drugim pritiscima", poručio je Petrović.

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×