198167.jpg (159 KB)

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović istakao je da je dostojanstvo krasilo srpski narod i u mnogo težim trenucima, te da će tako biti i danas kada sankcijama pokušavaju da ućutkaju predstavnike Republike Srpske.

- Prosto se više ne možemo načuditi kojim sve sredstvima i oružjem se služe da legitimnim predstavnicima srpskog naroda sasijeku krila, da nas disciplinuju i da nam nametnu njihovu volju i način razmišljanja - rekao je Petrović Srni povodom uvođenja američkih sankcija najvišim zvaničnicima Republike Srpske.

On je naglasio da uzalud troše svoje cijenjeno vrijeme i uzalud su sva ova zavrtanja ruku, sve prijetnje i sankcije.

- Mi smo odraz većinske volje našeg naroda i tako će i ostati. Odlučili smo da koračamo dignute glave, ponosno i dostojanstveno kao što su to činili i naši preci u daleko delikatnijim istorijskim trenucima. Što nas više ponižavate, znajte da ćemo biti sve snažniji u našim nastojanjima da budemo slobodni - naglasio je generalni sekretar SNSD-a.

Petrović je rekao da je sloboda srpska riječ. "Prevedite je i shvatite njeno značenje konačno. Bili smo i bićemo dostojanstveni, a vi gospodo, kao što reče Sveti Vukašin, samo radite svoj posao", poručio je Petrović.