Dosadašnji generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović, na sjednici Glavnog odbora održanoj u Srpcu, proglašen je za jednog od pet potpredsjednika stranke. Komentarišući svoju novu funkciju za Herceg televiziju Petrović kaže da je ovo velika čast ali i velika obaveza i odgovornost za budući rad.

‘Mislim da je mjesto generalnog sekretara jedno izazovno mjesto sa dosta obaveza, a  ovo jeste odgovornije mjesto ali sa manje obaveza.Činjenica da sam došao na ovu funkciju donijeće mnogo koristi za cijelu Hercegovinu ali i RS, jer ću se sa punim kapacitetom angažovati za dobrobit građana’ objašnjava on.

Međutim, kako ističe Petrović, ima pojedinaca koji to minorizuju i koji žele da kažu da je ova nova funkcija manje važna od funkcije generalnog sekretara.

‘Zamislite da takve komentare daju ljudi koji nemaju ni glavni odbor, ni potpredsjednika, ni generalnog sekretara, ni predsjednike opštinskih odbora, već samo neke povjerenike. Kada ovo kažem, mislim, prije svega, na Nebojšu Vukanovića, koji nikome ne daje izvještaje, ni analize, niti ikakve rezultate rada, nego nalazi ljude sa teškim sudbinama, kojih je uvijek bilo i biće, i navodno im pomaže. On, u stvari, ne pomaže njima nego samo nalazi korist za sebe u svemu tome’ kaže on.

‘Ja sam dobio podatak da je Nebojša Vukanović milioner. To ne spominje, jer priča samo o drugima, o sebi ne. Dobio sam podatak da su njegovi prihodi za političku stranku i za njega lično na nivou godine oko 400.000KM. To kada pomnožimo sa četiri godine dobijemo cifru od 1.600.000 KM. Da li iko od njegovih povjerenika iz drugih opština zna za te prihode stranke? Da li su ti prihodi podijeljeni na stranačke aktivnosti? Da li su ti prihodi podijeljeni građanima kojima je pomoć potrebna? Da li su odvojeni za sport i kulturu? Da li su podijeljeni na organizaciju događaja koje pravi ta stranka, a ne pravi nikakve događaje? Hoću da kažem da on nema nikakvu strukturu, a želi da prokomentariše svaku i želi na taj način da priđe nekim  građanima, koji imaju možda i razloga za ljutnju,  i putem tih glasova gradi samo sebe’ naglašava Petrović.

 

On je dodao da SNSD nije takva partija, nego partija koja prije svega ima u svakoj opštini RS opštinski odbor, na svakom mjestu organizovan mjesni odbor, sa 18 odbora u Federaciji, klubove poslanika koji moraju da zasjedaju, kancelarije gdje se plaćaju i voda i struja i telefon i na kraju veliki broj stranačkih aktivnosti.

‘Hoću da kažem da je logično da novac koji se obezbijedi u budžetima od građana ide u sve te aktivnosti, za razliku od pomenutog političkog elementa koji sav novac ostavlja sebi i nikome drugom izvještaj ne podnosi. To je nešto što mi moramo u našem gradu udaljiti od sebe  To je ludačka politika koja promoviše samo sebe, koja je narcisoidna i egoistična. Mislim da nije ni za jednog Trebinjca. Trebinjci znaju ko i šta doprinosi razvoju našeg grada posljednih godina, a ko ne. Oni znaju kakva je bila slika Trebinja prije 10 godina, a kakva je danas. Vide koliko se napredovalo u kvalitetu življenja u odnosu na prethodni period’ zaključuje Petrović.