Pijan autom udario policajca, pa pobjegao sa mjesta saobraćajne nezgode
V.G. (63) iz Teslića uhapšen je nakon što je pobjegao sa mjesta saobraćajne nezgode, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Kako je navedeno u saopštenju, sinoć oko 18 časova u mjestu Ukrinica na području Teslića, došlo je do nezgode u kojoj je teško povrijeđen pješak Z.Đ. a u nezgodi je učestvovalo i nepoznato lice sa nepoznatim vozilom.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da je Z.Đ. policajac zaposlen u PS Teslić, te da u trenutku nezgode nije bio na dužnosti. Takođe, nezvanično saznajemo da on nije životno ugrožen.

"Operativnim radom na terenu policijski službenici su identifikovali i lišili slobode lice za koje postoji osnov sumnje da se udaljilo sa lica mjesta saobraćajne nezgode, a radi se o licu inicijala V.G. koje je u vrijeme saobraćajne nezgode upravljalo putničkim automobilom marke 'VW Pasat'“, navedeno je u saopštenju PU Doboj.

Testiranjem je utvrđeno da je V.G. u krvi imao 2,22 g/kg alkohola.

"Takođe, izvršenim provjerama utvrđeno je da je navedeno lice upravljalo vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom“, dodaju u saopštenju.

Pješak Z.Đ. zadobio je teške povrede i zadržan je na liječenju u bolnici Sveti apostol Luka u Doboju.

V.G. je osumnjičen da je izvršio krivična djela "Ugrožavanje javnog saobraćaja“ i "Nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći“.

"Uviđaj lica mjesta su izvršili policijski službenici Policijske stanice Teslić. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj“, zaključeno je u saopštenju.