Litija koja je rano jutros krenula iz mjesta Bliškovo ka Bijelom Polju stigla je do svog odredišta. Litija je krenula od manastira Bliškovo jutros u 6.15 časova i bila je duga 50 kilometara, što je dosadašnji rekord. Litija iz Grančareva je stigla ispred crkve Svetih apostola Petra i Pavla, predvodio ju je sveštenik Nikola Skopljak, objavio je na Fejsbuku Milan Madžgalj.

litija_50km.jpg

Litije iz Bliškove i Grančareva se približavaju hramu sv.ap.Petra gdje će se sa početkom u 16 časova služiti Moleban i u nastavku će biti organizovana Litija. Dobro došli ! Posted by Crkva svetih apostola Petra i Pavla on Četvrtak, 23. januar 2020.

Kako je ranije javila Parohija vraneška i ravnorečka, litija je išla preko Pavinog Polja, Tomaševa i Ravne Rijeke, gdje su se vjernici priključivali. Protojerej Zoran Bubanja za Sputnjik je rekao da je litija od oko 50 ljudi krenula iz mjesta Bliškovo jutros u 6.15. Njegovo očekivanje da će više vjernika da se okupi tokom prolaska kroz ostala mjesta do Bijelog Polja se obistinilo.

Litija duga 50 kilometara stigla u Bijelo Polje Posted by Sputnik Srbija on Četvrtak, 23. januar 2020.