Dvije osobe su poginule tokom uspona na planinu Lebršnik. Njihov nestanak prijavljen je juče, a nakon višečasovne potrage, tijela nastradalih planinara pronašli su pripadnici Gorske službe spasavanja Foča.lebrsnik.jpg

-Na poziv 121 RUCZ i MUP-a RS dobili smo informaciju o nestanku dvije osobe iz Srbije. Bili su smješteni u hotelu ''Mladost'' NP ''Sutjeska'', a planirali su uspon na Lebršnik. U 17 časova pronašli smo tijela nastradalih planinara na 1.700 metara nadmorske visine, koja su su otisnula oko 200 metara niz stijene - saopšteno je iz GSS-a Foča. Istragu su preuzeli u Crnoj Gori pošto se nesreća dogodila na dijelu planine koji se nalazi na teritoriju ove države.

Iz MUP RS su rekli da je juče prepodne prijavljeno da se dva gosta hotela "Mladost" nisu vratila na prijavljeno noćenje, te da su se prethodno uputili u pravcu Čemerna svojim vozilom.

Njihovo vozilo pronađeno je u mjestu Papin Do, na području opštine Gacko, a pretragom terena u rejonu planine Lebršnik, na teritoriji Crne Gore, pronađena su tijela navedenih osoba, rečeno je Srni u MUP-u Srpske.