242523.jpg (391 KB)

Na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci proteklog vikenda održano je Ljetno prvenstvo Bosne i Hercegovine u plivanju za sve uzrasne kategorije, od mlađih pionira do apsolutne kategorije na 50m bazenu.

Klub vodenih sportova „Leotar“ na ovome državnom prvenstvu predstavljao je Igor Kundačina i okitio se sa četiri medalje.

U najtežoj i najkompletnijoj plivačkoj disciplini 400m mješovito Igor je osvojio srebrnu medalju i ponio titulu vicešampiona BiH za mlađe juniore, takođe vicešampionsku titulu i srebrnu medalju Igor je osvojio u disciplini 200m prsno. Takođe, Igor je osvojio dvije bronzane medalje u disciplinama 100m prsno i 800m slobodno.

„Igor je u Banjaluci odlično otplivao, takmičio se sa godinu dana starijim plivačima, osvojio četiri medalje i u svim disciplinama popravio svoje lične rekorde, tako da smo prezadovoljni njegovim nastupom na državnom prvenstvu. Pred našim plivačima su nova takmičenja sa kojih očekujemo lijepe vijesti, a svakako da se nalazimo i u jeku priprema za Prvi Međunarodni plivački miting 'Trebišnjica Kup', koji će se održati 24. juna na Zatvorenom olimpijskom bazenu u našem gradu, gdje ćemo ugostiti veliki broj plivača sa prostora Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Rusije,... U junu nas očekuje veliki posao ali nadamo se i odlični rezultati“, ističe Veljko Piljević, trener u KVS „Leotar“.